BENDOVI

WOODOO POPEYE (Zemun)

04.04.2003.

 

 

  

Domaću rap scenu je krajem 1997. godine upotpunio autor koji se u javnosti predstavlja kao Voodoo Popeye (rođen 1969. godine). Prvi rad zabeležio je na zajedničkom disku "Crni je zvuk za svaki struk" (Komuna 1997.) na kome se uz ostale autore sličnog žanra predstavio medijskim hitovima "Otmičar" i "Karantin". Krajem iste godine debitovao je kompakt diskom "Woodoo Epopeje" za koji je produkciju i aranžmane uradio Voja Aralica. U pesmama "woodooinstallater", "Kalambur", "RAP sodia" i drugim, ključnu ulogu odigrali su njegovi duhoviti tekstovi.

Uz autorski rad ponudio je i pesmu "Katrin", obradu starog hita Đorda Balaševića "Oprosti mi Katrin" sa radikalno izmenjenim tekstom i zvukom. Pored toga, Woodoo Popeye je na ploči koristio muziku iz filma "Valter brani Sarajevo" i semplove pesama sastava The Stranglers, The Prodigy, Fugees, Salt 'n' Pepa i Atheist Rap. Na snimanju diska pomogli su mu brojni beogradski rap autori. Odmah po objavljivanju disk je pobudio veliko zanimanje publike i postao jedna od najbrže prodavanih ploča u 1997. godini.

Woodoo Popeye je 1995. godine samostalno objavio knjigu pesama "Argo embargo". Ko god je imao prilike da pročita tu knjigu lako je mogao da predvidi kakve će jezičke kalambure Woodoo Popeye primeniti na svojoj prvoj ploči. I nije se prevario. ''Epopeye 2'' samo uspešno nastavljaju očekivan niz.